De ce Mozaic Hidraulic

De ce să alegi plăcile de mozaic hidraulic?

Plăcile de mozaic hidraulic au fost populare încă din 1860 și acest lucru este un motiv bun – acestea sunt unul dintre cele mai frumoase si mai durabile tipuri de paviment posibile. Plăcile de mozaic hidraulic oferă o gamă importanta de beneficii si reprezintă o alegere bună pentru orice încăpere, hol sau terasă pe care le doriți deosebite.

Cum se fabrică

Plăcile din mozaic hidraulic sunt alcătuite din 3 straturi care conțin în diferite proporții un amestec de ciment alb, praf de marmură și pigmenți minerali de cea mai bună calitate (rezistenți la raze UV și diferențe mari de temperatură). Toate aceste straturi sunt compactate cu ajutorul unei prese hidraulice. Odată ieșite din matriță, plăcile sunt scufundate în apă pentru 24 de ore și lăsate apoi să se usuce natural, proces care poate dura 2 până la 4 săptămâni. Fiecare placă este apoi șlefuită manual, pentru a se îndepărta orice impurități și acordăm o mare atenție procesului de impermeabilizare. Acesta are un rol important în durata de viață a plăcilor de mozaic, sigilându-le și mărindu-le rezistența la murdărire.

Fiecare placă de mozaic hidraulic este manufacturată individual, pe rând, astfel că pot apărea mici diferențe de culoare sau imperfecțiuni, considerate mai degrabă particularități ale acesteia decât defecte.

08_38_4x4-1
floare-cruce_01.19.10.36.29-v2_4x4

Acestea nu știrbesc cu nimic aspectul ireproșabil al ansamblului, sunt doar mici semne ale trecerii fiecărei plăci de mozaic prin mâinile unui artizan si nu printr-o mașinărie care le produce în serie.

Nicăieri în procesul de fabricație nu există ardere, tratament chimic sau altă tehnică dăunatoare mediului ori generatoare de poluanți. Plăcile de mozaic nu ard, nu generează gaze toxice la temperaturi înalte și sunt 100% reciclabile. Prin urmare, plăcile de mozaic hidraulic Artesano pot însoți orice proiect “green” sau “all green”, indiferent că este rezidențial sau comercial.

În concluzie

Chiar dacă sunt în preajma noastră de peste 150 de ani, plăcile de mozaic hidraulic raman actuale si cu adevărat una dintre cele mai versatile, frumoase și durabile opțiuni de pavaj disponibile astăzi! Dacă va aflati în căutarea unei soluții pentru podeaua din orice cameră a casei sau a afacerii dumneavoastră, cautati-ne! Va vom ruga sa alegeti modele si culorile care va plac iar noi va vom pregati placile de mozaic potrivite nevoilor şi exigenţelor care va sunt proprii! Veti avea astfel o soluție unică – propria dumneavoastră creație, care va adauga interiorului culoare, armonie si stil.