De ce Mozaic Hidraulic

De ce să alegi plăcuțele de ciment

Plăcile de ciment au fost populare încă din anii 1860 și acest lucru este un motiv bun – acestea sunt unul dintre cele mai practice și mai frumoase tipuri de paviment disponibile. Plăcile de ciment oferă o gamă largă de beneficii care le fac o alegere bună pentru orice încăpere, hol sau terasă ce se doresc deosebite.

Cum se fabrică

Plăcile din ciment sunt alcătuite din 3 straturi care conțin în diferite proporții un amestec de ciment alb, praf de marmură și pigmenți minerali de cea mai bună calitate (rezistenți la raze UV și diferențe mari de temperatură). Toate aceste straturi sunt compactate cu ajutorul unei prese hidraulice. Odată ieșite din matriță, plăcuțele sunt scufundate în apă pentru 24 de ore și lăsate apoi să se usuce natural, proces care poate dura 2 până la 4 săptămâni. Fiecare plăcuță este șlefuită manual, pentru a se îndepărta orice impurități și acordăm o mare atenție procesului de impermeabilizare. Acesta are un rol important în durata de viață a plăcuțelor, sigilându-le și mărindu-le rezistența la murdărie.

Fiecare placuță este manufacturată individual, pe rând, astfel că pot apărea mici diferențe de culoare sau imperfecțiuni, considerate mai degrabă particularități decât defecte.

08_38_4x4-1
floare-cruce_01.19.10.36.29-v2_4x4

Acestea nu știrbesc cu nimic aspectul ireproșabil al ansamblului, sunt doar mici semne ale trecerii fiecărei plăcuțe prin mâinile unui artizan, nu printr-o mașinărie care produce în serie.

Nicăieri în procesul de fabricație nu există ardere sau tratament chimic, sau altă tehnică dăunatoare mediului sau generatoare de poluanți. Plăcuțele nu ard, nu generează gaze toxice la temperaturi înalte și sunt 100% reciclabile. Prin urmare, plăcuțele decorative Artesano pot însoți orice proiect “green” sau “all green”, indiferent că este rezidențial sau comercial.

În concluzie

Chiar dacă sunt în preajma noastră de peste 150 de ani, plăcile de ciment colorat reprezintă cu adevărat una dintre cele mai flexibile și durabile opțiuni de pavaj disponibile astăzi. Dacă sunteți în căutarea unei soluții pentru podeaua din orice cameră a casei sau a afacerii dumneavoastră, sigur veți găsi o placă de ciment care se potrivește nevoilor şi exigenţelor. Alegeți plăcuţele de ciment pentru o soluție cu adevărat unică care poate adăuga culoare, stil și un design caracteristic care să se simtă la el acasă în orice încăpere.